ΑΡΤΑ

 

Η Αρτα είναι κτισμένη πάνω στην αρχαία Αμβρακία, στην αριστερή όχθη του ποταμού Αράχθου και ανεβαίνει αμφιθεατρικά στους βορειοδυτικούς πρόποδες του λόφου, που από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα ονομάζεται Περάνθη. Την κοσμούν οι βυζαντινές της εκκλησίες, το κάστρο της, το ρολόι της, αξιόλογα νεοκλασικά κτίρια και πάνω απ' όλα το θρυλικό Γεφύρι της.
 

Υπάρχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι με πλούσια δράση και θεατρική δραστηριότητα, Αθλητικοί Σύλλογοι, Υπαίθριο Θέατρο στο Κάστρο, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, Εκθεσιακό Κέντρο.

 

 

Αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε:
Κυριότερο τουριστικό πόλο έλξης αποτελούν:

Τo Κάστρο:Χτισμένο από τον Μιχαήλ Β', Δεσπότης της Ηπείρου, στα μέσα του 13ου αιώνα, το κάστρο της Αρτας που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοσμικής αρχιτεκτονικής των βυζαντινών χρόνων και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.
Μικρό Θέατρο Αμβρακίας:Το μικρό θέατρο της Αμβρακίας, όπως το μνημονεύει ο Διονύσιος ο Αλλικαρνασσεύς, ήρθε στο φως με τις ανασκαφικές έρευνες στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. Σώζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του και χρονολογείται στα τέλη του 4ου με αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. Τμήμα του μεγάλου θεάτρου της πόλης, που δεν σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση, αποκαλύφθηκε στην οδό Τσακάλωφ. 

Το Γεφύρι της Αρτας:Το θρυλικό γεφύρι της Αρτας, ορόσημο της πόλης πήρε την τελική του μορφή το 1612. ωστόσο τα θεμέλια του γεφυριού δείχνουν ότι στη θέση αυτή υπήρχε γέφυρα ήδη από τους κλασικούς ή ελληνιστικούς χρόνους. Η τελευταία προσθήκη έγινε στους χρόνους της Τουρκοκρατίας, όταν ανυψώθηκε το οδόστρωμα, οπότε το γεφύρι πήρε τη σημερινή του όψη.

 

 

 

Περιοχές στην Αρτα με καταχωρημένα Ξενοδοχεία

 

 
  • Aρτα

 

  • Βουργαρέλι

 

  • Καταρράκτης

 

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ


Αιτωλοακαρνανία
Αργολίδα
Αρκαδία

Αρτα

Αττική

Αχαΐα

Βοιωτία

Γρεβενά

Δράμα

Δωδεκάνησα

Έβρος

Εύβοια

Ευρυτανία

Ζάκυνθος

Ηλεία

Ημαθία

Ηράκλειο

Θεσπρωτία

Θεσσαλονίκη

Ιωάννινα

Καβάλα

Καρδίτσα

Καστοριά

Κέρκυρα

Κεφαλλονιά

Κιλκίς

Κοζάνη

Κόρινθο

Κυκλάδες

Λακωνία

Λάρισα

Λασίθι

Λέσβος

Λευκάδα

Μαγνησία

Μεσσηνία

Ξάνθη

Πέλλα

Πιερία

Πρέβεζα

Ρέθυμνο

Ροδόπη

Σάμος

Σέρρες

Τρίκαλα

Φθιώτιδα

Φλώρινα

Φωκίδα

Χαλκιδική

Χανιά

Χίος