<<ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ>>

Θεωρητικά ό ήχος είναι ένα φυσικό φαινόμενο περιοδικά κύματα αραίωσης και συμπύκνωσης που γεννιούνται από κάποιο παλλόμενο σώμα και μεταδίδονται μέσω όλων των υλικών σωμάτων. Ό ήχος όμως ερεθίζει το ανθρώπινο αυτί και προκαλεί την αίσθηση της ακοής. Η ποικιλία των ήχων που παράγονται στα σπίτια είναι μεγάλη. Κάποιοι κρίνονται δυσάρεστοι και άλλοι απλά ανεπιθύμητοι σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

 

8ο Βήμα

Ηχομόνωση στα Δάπεδα.

Η επιφάνεια του δαπέδου επιστρώνεται με πλακάκια, παρκέ, μοκέτα ή με άλλο διακοσμητικό υλικό. Κάτω από τη διακοσμητική επένδυση υπάρχει το «κολυμπητό» λεγόμενο δάπεδο, μια τσιμεντόπλακα που δεν ακουμπά γύρω-γύρω στους τοίχους. Η πλάκα «φοδράρεται» στην κάτω πλευρά με στεγανωτική μεμβράνη κατά τής υγρασίας. Ακολουθεί το στρώμα τής ηχομόνωσης που είναι συγχρόνως και θερ­μομόνωση. Σε αυτό το στρώμα η πλάκα του δαπέδου δεν έχει απολύτως καμία επαφή με κανένα άλλο δομικό στοιχείο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή! Ακόμη και ένα καρφί ή λίγη λάσπη χτισίματος μπορεί να μεταφέρει τις παλμοδονήσεις από την κολυμπητή πλάκα στους τοίχους. Περιμετρικά, μία ειδική ταινία αποτρέπει την επαφή. Το ίδιο γίνεται στα σημεία από όπου περνάνε σωλήνες, κολόνες ή κάποια καμινάδα. Η πλάκα χώνεται στο ηχομονωτικό υλικό, σαν να κολυμπά πραγματικά μέσα σε μπανιέρα. Μονωτικά υποστρώματα δημιουργούνται με διάφορα συστήματα. Υπάρχουν μονωτικές πλάκες με λούκι και προεξοχή, που κουμπώνουν μεταξύ τους όπως οι ραμποτέ σανίδες. Υπάρχουν, επίσης, τα στοιχεία ξηρού υποστρώματος που έχουν στο κάτω μέρος μία στρώση εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 3 εκ. και στο πάνω μέρος μπορούν να καλυφθούν απευθείας με οποιοδήποτε υλικό επίστρωσης. Περιμετρικά, αυτά τα στοιχεία συνδέονται όπως οι ραμποτέ σανίδες.

 

Καταπολέμηση των θορύβων στην πηγή

Ο πιο συνηθισμένος θόρυβος στα διαμερίσματα είναι αυτός τού βηματισμού. Η παλμική δόνηση που προκαλεί μεταφέρεται από την τσιμεντόπλακα στα γύρω δομικά στοιχεία και διαχέεται παντού ανεμπόδιστα. Για αυτό απαιτείται μία ειδική κατασκευή τής πλάκας μεταξύ των ορόφων με τη διάστρωση ενδιάμεσου υλικού απόσβεσης κάτω από την επιφανειακή πλάκα.

 

*Στην αγορά υπάρχουν φύλλα αφρώδους, εξηλασμένου πολυαιθυλενίου, που είναι ηχομονωτικά, συγκρατούν την υγρασία και καθιστούν περιττή την στεγανοποιητική μεμβράνη.

 

 

Δείτε τα επόμενα βήματα

 

 

 

1) Οικόπεδο

2) Τοπογραφικό

3) Έδαφος και Υπέδαφος

4) Χάραξη και Εκσκαφές

5) Θεμέλια

6) Οργάνωση Εργοταξίου

 

 

7) Χτίσιμο  τοίχων

8) Ηχομόνωση στα Δάπεδα

9) Κουφώματα

10) Σύνδεση νερού

11) Ηλεκτρολογικό Δίκτυο

12) Στέγη με Κεραμίδια

 

 
 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ