<<ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΙΧΩΝ>>

 Το κατάλληλο τούβλο

Για την επένδυση χρησιμοποιούνται τούβλα μικρών σχετικά διαστάσεων,ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Στη σύνθεση τους δεν περιέχονται άλατα, θεϊκό νάτριο ή θεϊκό κάλιο που ενδεχομένως να προκαλέσουν αλλοιώσεις. Η πίσω τοιχοποιία κατασκευάζεται με διάφορους τύπους διάτρητων τούβλων μεγάλου φορμά ή με παρεμφερή δομικά στοιχεία, όπως Alfablock, Ytong, κισσηρόλιθους, τσιμεντότουβλα και άλλα. Τα μεγάλα πήλινα πορώδη στοιχεία με πολυάριθμες διατρήσεις, κάθετες προς την επιφάνεια της έδρασής τους, έχουν ως πλεονέκτημα το μικρό τους βάρος, χωρίς να μειώνονται οι στατικές τους ιδιότητες. Το υλικό τής πίσω τοιχοποιίας πρέπει όμως να συγκεντρώνει αξιόλογα χαρακτηριστικά αντοχής σε φορτία και καταπονήσεις.

 

7ο Βήμα

Χτίσιμο τοίχων.

Οι εξωτερικοί τοίχοι κατασκευάζονται συνήθως με διπλή σειρά τούβλων. Ενδιάμεσα υπάρχουν μονωτικές πλάκες και διάκενο αέρος.Στα αρχιτεκτονικά σχέδια έχουν καθοριστεί όλες οι διαστάσεις του κτιρίου, συνήθως σε κλίμακα 1:50. Όταν εξωτερικά προβλέπεται η λεγόμενη εμφανής τοιχοποιία επένδυσης, καταβάλλεται προσπάθεια οι επιμέρους διαστάσεις των τοίχων και των ανοιγμάτων να είναι πολλαπλάσια των διαστάσεων του τούβλου. Αν το μήκος του τούβλου, για παράδειγμα, είναι 24 εκ., τότε αυτό συν τον αρμό δίνει ένα «μέτρο χτισίματος» 25 εκ. και μισό μέτρο χτισίματος 12,5 εκ. Κάτι ανάλογο ακολουθείται για τα διάφορα ύψη, δηλαδή σαν μέτρο λαβαίνετε το ύψος τού συγκεκριμένου τούβλου συν τον αρμό. Έτσι εξασφαλίζεται μία καλαίσθητη εικόνα.

Οι δύο πλευρές του  εξωτερικού τοίχου

Οι εξωτερικοί τοίχοι ενός σπιτιού κατασκευάζονται σε δύο σειρές. Η μέσα σειρά λέγεται πίσω τοιχοποιία και η έξω επένδυση.Συνήθως, η πίσω τοιχοποιία περιλαμβάνεται στον φέροντα οργανισμό του σπιτιού. Επίσης, λειτουργεί σαν συσσωρευτής θερμότητας.Η επένδυση προστατεύει το κτίριο από ατμοσφαιρικές επιδράσεις, βελτιώνει την ηχομόνωση και την αισθητική του σπιτιού, υπό τον όρο ότι η διάταξη των τούβλων είναι άψογη. Η πίσω τοιχοποιία επικαλύπτεται στην εξωτερική πλευρά από ία τούβλα τής επένδυσης και  σοβαντίζεται .Μεταξύ της επικάλυψης και  της μέσα σειράς μεσολαβούν μονωτικά υλικά για την ενίσχυση της θερμομόνωσης και την πλήρη αδιαβροχοποίηση.Οι πλάκες των μονωτικών υλικών στερεώνονται με ειδικά αγκύρια, εκ των οποίων κάποια αφήνουν διάκενο αέρος, που βελτιώνει τη μόνωση.

Αρμοί της σύνδεσης

Στα μεγάλα διάτρητα τούβλα από πηλό εφαρμόζονται διάφορα συστή­ματα χτισίματος, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αρμών σύνδεσης. Αλλοτε γεμίζονται οι αρμοί με τσιμεντοκονίαμα και άλλοτε το τσιμεντοκονίαμα γεμίζει τις αυλακώσεις του ίδιου του στοιχείου. Ορισμένα συστήματα επιτρέπουν συνδέσεις χωρίς καθόλου τσιμεντοκονίαμα, χάρη στις πλευρικές αυλακώσεις και προεξοχές που «κουμπώνουν». Αυτές βελτιώνουν τη θερμομόνωση, καθώς η θερμότητα διαρρέει γρηγορότερα από το κονίαμα παρά από το τούβλο.

 
 

 

Δείτε τα επόμενα βήματα

 

 

 

1) Οικόπεδο

2) Τοπογραφικό

3) Έδαφος και Υπέδαφος

4) Χάραξη και Εκσκαφές

5) Θεμέλια

6) Οργάνωση Εργοταξίου

 

 

7) Χτίσιμο  τοίχων

8) Ηχομόνωση στα Δάπεδα

9) Κουφώματα

10) Σύνδεση νερού

11) Ηλεκτρολογικό Δίκτυο

12) Στέγη με Κεραμίδια

 

 
 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ